Afterparty ramen polévka s pak choi, shitake, rajčaty a tofu

KačíPraha

Tahle hutná polívka Tě zaručeně zbaví ranní kocoviny i večerní deprese. Je silná jak noha od gauče, hotová za deset minut a postaví na nohy. Ubrus dolů, aktivujte štíty, prostírání, plexiskla…cákat to bude všude, ale bude vám to buřt.

na 6 porcí budeš potřebovat:

  • 800 g ramen nudlí
  • 2 ks zelí Pak Choi
  • 200 g uzeného tofu
  • 6 větších salátových rajčat
  • 100 g čerstvých hub Shiitake nebo podobné množství sušených předem namočených (ty mají výraznější chuť, nemusíte se bát ani použít Shitake pesto, jestli je vaší výbavě)
  • 2 lžice světlé sojové omáčky
  • olej z praženého sezamu
  • máslo a/nebo olej
  • sůl
  • pepř
  • lžíce LSD
  • Čerstvý koriandr (tady nutnost)

Postup:

  1. Vše vaříme v dostatečně velkém woku.
  2. Nejprve na oleji rychle opečeme na kousky nakrájené houby a dáme je stranou.
  3. Poté buď na másle nebo oleji restujeme nakrájená rajčata, dokud mírně nepovolí a nepustí vodu.
  4. Zasypeme LSD, zalejeme 0,5 litrem vody, osolíme dle chuti, dáme sojovou omáčku a nakonec přidáme nudle.
  5. Poté okamžitě zasypeme na listy rozebraným zelím ( větší listy podélně rozpůlíme), osmaženými houbami a na větší kusy nakrájeným tofu.
  6. Z ohně stáhneme ve chvíli, kdy jsou nudle uvařené. Nakonec polévku můžeme dochutit pepřem.
  7. Servírujeme do vyšších misek s pár kapkami sezamového oleje.
#rajčata #ramen #PakChoi #tofu #Shiitake