- 3 velké hrsti nakrájené kapusty
- 50 g sušených rajčat v oleji (+ trochu oleje ze skleničky, asi dvě lžíce)
- 150 g cherry rajčat
- 1 plechovka bílých fazolí
- Hrst červené čočky
- 4 lžíce LSD
- Půl lžičky / lžička chilli vloček
- Šťáva z poloviny citronu
- 4 sběračky vody z těstovin / zeleninového vývaru
- Trochu hladké mouky na zaprášení
- Dejte vařit vodu na těstoviny, budete ji za chvíli potřebovat i do omáčky.
- Do hlubší pánve dáme trochu olivového oleje a dvě lžíce oleje za sušených rajčat, 2-3 minuty na něm na mírném plameni opékáme Cherry rajčata až začnou na povrchu zlátnout.
- Přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata, chilli vločky, trochu pepře a ještě dvě minuty opékáme.
- Přidáme kapustu, bílé fazole, hrst červené čočky, promícháme, ještě dvě minuty opékáme na oleji, zaprášíme trochou hladké mouky, promícháme a zalijeme 250 ml vody z těstovin/vývaru.
- Přidáme 4 lžíce LSD a 120 ml smetany, šťávu z půlky citrónu.
- Smícháme s uvařenými těstovinami.
- Jakoooo dá se to posypat i tím vegan parmezán vikslajvantem ( alespoň z DM, to jsou jenom namletý ořechy), ale zdá se mi to navíc.