Pasta s kapustou, sušenými rajčaty a bílými fazolemi

Kapusta je mazánek, jakmile ji zmerčím a donesu domů do lednice, už mám v hlavě jasno, máslíčko, kmín, muškáťák… zadělávaná kapusta je prostě nepřekonatelná. A pak se mi povedlo tohle. Podle mě byl Merkur v retrográdu, protože jinak bych si urazila ruce. Vystřelíte to za 15 minut a budete mrkat. Kapustě svědčí chilli i sušený rajče, prostě kapusta na dovče v Itálii…
  • 3 velké hrsti nakrájené kapusty
  • 50 g sušených rajčat v oleji (+ trochu oleje ze skleničky, asi dvě lžíce)
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • Hrst červené čočky
  • 4 lžíce LSD
  • Půl lžičky / lžička chilli vloček
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 4 sběračky vody z těstovin / zeleninového vývaru
  • Trochu hladké mouky na zaprášení
  • Dejte vařit vodu na těstoviny, budete ji za chvíli potřebovat i do omáčky.
  • Do hlubší pánve dáme trochu olivového oleje a dvě lžíce oleje za sušených rajčat, 2-3 minuty na něm na mírném plameni opékáme Cherry rajčata až začnou na povrchu zlátnout.
  • Přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata, chilli vločky, trochu pepře a ještě dvě minuty opékáme.
  • Přidáme kapustu, bílé fazole, hrst červené čočky, promícháme, ještě dvě minuty opékáme na oleji, zaprášíme trochou hladké mouky, promícháme a zalijeme 250 ml vody z těstovin/vývaru.
  • Přidáme 4 lžíce LSD a 120 ml smetany, šťávu z půlky citrónu.
  • Smícháme s uvařenými těstovinami.
  • Jakoooo dá se to posypat i tím vegan parmezán vikslajvantem ( alespoň z DM, to jsou jenom namletý ořechy), ale zdá se mi to navíc.