Gnocchi s fenyklem a kapustou

KačíPraha

Ingredience:

  • 1 větší fenykl
  • 2 středně velké mrkve
  • 6 listů kapusty
  • 2 lžíce másla
  • sójová smetana
  • 3 lžíce LSD
  • lžička drceného kmínu
  • muškátový oříšek
  • 130 ml jablečného moštu
  • 25 ml jablečného octa

Postup:

  1. Fenykl a mrkev nakrájíme na malé kostičky 1x1 cm, listy kapusty zbavíme tuhého stonku a nakrájíme na tenké nudličky, ty pak ještě překrojíme.
  2. V hlubší pánvi na olivovém oleji a lžíci másla restujeme asi pět minut fenykl s mrkví, přidáme trochu soli, cukr, kmín, na drobné nudličky nakrájenou kapustu a krátce restujeme.
  3. Směs zalijeme jablečným moštem s octem, přidáme hrnek vývaru a vaříme pod pokličkou dalších deset minut.
  4. Pánev odklopíme, promícháme, přidáme tři lžíce smetany, tři lžíce LSD, dosolíme a opepříme (šest otáček černého pepře), přidáme kousky vege kuřete / sójové kostky (předem uvařené) a povaříme ještě dalších pět minut.
  5. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovými gnocchi.