Fifty Shades of Red - Gnocchi a tre sfumature di rosso

KačíPraha

Klasika ze zásob, která nezklame, nevyžaduje extra nákup a je hotová do 30 minut.

Ingredience:

  • 1 velká červená paprika
  • lžíce olivového oleje
  • 250 g cherry rajčat
  • 100 g sušených rajčat v oleji DM
  • 3 lžíce rajčatové pasty
  • 1 sójová smetana
  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • trochu vody z těstovin
  • 2 lžíce cukru
  • hrst čerstvé bazalky / petržele
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Červenou papriku nakrájíme na malé kostičky 1x1 cm a ve větší pánvi restujeme na olivovém oleji a lžíci másla asi 3 minuty.
  2. Přidáme cherry rajčata vcelku, chilli vločky a dvě lžíce cukru, promícháme a ještě dvě minuty restujeme.
  3. Přidáme 3 lžíce rajčatové pasty, nakrájená sušená rajčata a trochu vody ideálně z těstovin, osolíme, promícháme a přidáme sójovou smetanu.
  4. Ještě pět minut necháme bublat na mírném plameni.
  5. Na závěr přidáme nasekanou hladkolistou petržel a v pánvi promícháme s uvařenými gnocchi.
Lze posypat kostičkami opečeného tofu nebo opečeným sójovým granulátem. Případně do omáčky přimíchat plechovku velkých bílých fazolí.