Fettuccini se sušenými rajčaty a rukolou

KačíPraha

Rychlovka ze zásob ve spíži

Ingredience:

  • 2 lžíce rostlinného másla Rama / olivový olej
  • vanička cherry rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku / rajčatové pasty z DM
  • 1 lžíce sladké paprikové pasty Piros Arany
  • sklenička sušených rajčat z DM (bez cibule a česneku)
  • rýžová/sójová smetana
  • sůl, pepř
  • čerstvá rukola
  • Milionářská verze „ať jsme tlustý na tři prsty“ vytuněná Verunkou počítá i s veganskými kuřecími kousky a veganským parmezánem. Jestli vás zrovna neseřval šéf nebo nenaštvala rodina a netoužíte nechat výplatu v DMku, abyste se cítili jak půl mega v cashi, klidně vynechte.

Postup:

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidám tři lžíce cukru, promíchám a přidám přepůlená cherry rajčata
  2. Po změknutí přidám na kousky nakrájená sušená rajčata, rajčatovou a paprikovou pastu, sůl a pepř, maličko vody a nechám probublávat dokud rajčata nezesládnou. Nakonec přiliju smetanu a nechám ještě trochu zredukovat do požadované hustoty omáčky. (Zahuštění většinou není třeba)
  3. Podle chuti doladím sůl, pepř, případně cukr.
  4. Těstoviny připravíme podle návodu na obalu, kdyby vás náhodou napadlo to dělat nějak jinak, a ideálně v pánvi promícháme s hotovou omáčkou. Navrch přidám nakrájenou rukolu. Snězte to všechno, stejně se to stane, a ušetříte si cestu k pánvi pro tři přídavky.
#rukola #sušenáRajčata #paprikováPasta #fettuccini