Bulgur s pečenou dýní a kapustičkami

KačíPraha

Podzimní tutovka, pampkin špajz laté je pro děcka, chlapi si daj co? Bulgur!

Ingredience:

  • 1 menší dýně (1500 g)
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 3 hrsti lískových ořechů
  • 2 balení uzeného tempehu
  • 2 větší jablka
  • 1 bílá ředkev
  • 500 g bulguru

Postup:

  1. Dýni nakrájíme na kostky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 250° C na horkovzuduch 15 minut.
  2. Bulgur uvaříme v rýžovaru nebo v hrnci dle návodu na obalu (nezapomeňte ho dostatečně osolit).
  3. Kapustičky proženeme finskou saunou, dělá jim to dobře na pleť. Očistíme je, osolíme a cca 10 minut vaříme v páře, pak je hned šoupneme na led, aby zůstaly krásně zelené.
  4. Na pánvi na sucho opražíme tři hrsti nahrubo nasekaných lískových ořechů a dáme stranou.
  5. Opečeme na větší kousky nakrájený uzený tempeh (můžete ho trošku namarinovat v sojovce, ale není to nutné).
  6. Jablka a ředkev oloupeme a na mandolíně nakrájíme na tenoučké plátky.
  7. Uvařený bulgur smícháme s upečenou dýní, kapustičkami, tempehem, jablkem a ředkví.
  8. Dosolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem / přidáme trochu rostlinného másla a promícháme.
  9. Na talíři posypeme opraženými lískovými ořechy.
#bulgur #dýně #tempeh