Jednoduchý recept jak vyzrát na letní cuketovou hojnost.
Ingredience:
- 2 velké klidně přezrálé cukety nebo více menších
- 2-3 lžíce rajčatového protlaku
- 15 lístků čerstvého oregána nebo 7 listů bazalky
- 1 lžička sušené směsi provensálských bylinek
- lžička cukru
- 20 cherry rajčat (cca 400 g)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce LSD
- pepř
- sůl
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Tlusté cukety podélně rozčtvrtíme, menší cukety pouze rozpůlíme a nakrajíme asi na 5 cm kusy.
- V misce si rozmícháme olivový olej, rajčatový protlak, sušené bylinky 1 a půl lžičky soli a 6 otočení mlýnkem pepře.
- Cukety vyložíme na pečící papír do zapékací mísy nebo na plech a potřísníme rajčatovou směsí, posypeme čerstvými bylinkami a dáme péct.
- Po 20 minutách cukety pocukrujeme a přidáme cherry rajčátka vcelku.
- Pečeme ještě dalších 20 minut a nakonec rozmícháme s lahůdkovýcm drždím.
- Servírujeme s bramborem a proteinem dle libosti, například kuřecími kousky nebo opečenou vařenou cizrnou.
