Pečené cukety

KačíKadlín

Jednoduchý recept jak vyzrát na letní cuketovou hojnost.

Ingredience:

  • 2 velké klidně přezrálé cukety nebo více menších
  • 2-3 lžíce rajčatového protlaku
  • 15 lístků čerstvého oregána nebo 7 listů bazalky
  • 1 lžička sušené směsi provensálských bylinek
  • lžička cukru
  • 20 cherry rajčat (cca 400 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce LSD
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Tlusté cukety podélně rozčtvrtíme, menší cukety pouze rozpůlíme a nakrajíme asi na 5 cm kusy.
  3. V misce si rozmícháme olivový olej, rajčatový protlak, sušené bylinky 1 a půl lžičky soli a 6 otočení mlýnkem pepře.
  4. Cukety vyložíme na pečící papír do zapékací mísy nebo na plech a potřísníme rajčatovou směsí, posypeme čerstvými bylinkami a dáme péct.
  5. Po 20 minutách cukety pocukrujeme a přidáme cherry rajčátka vcelku.
  6. Pečeme ještě dalších 20 minut a nakonec rozmícháme s lahůdkovýcm drždím.
  7. Servírujeme s bramborem a proteinem dle libosti, například kuřecími kousky nebo opečenou vařenou cizrnou.
#cuketa #protlak #bazalka #rajčata