Tahle nádhera zažene domů nejednoho Gobiho a bezpečně zahřeje každou prokřehlou duši.
Ingredience:
- 1 květák (cca 700g)
- 500 g brambor
Marináda:
- 100 ml oleje
- 1 lžička chilli
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
Omáčka:
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvého najemno nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mleté garam masaly
- 400 ml konzervovaných krájených rajčat
- 3 hrsti mraženého hrášku
- 1 sklenice/konzerva cizrny
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup:
- Květák rozebereme na větší růžičky, brambory nakrájíme na středně velké kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- V oleji rozmícháme koření do marinády. Uvařený brambor s květákem v ní pěkně vykoupeme a vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme do změknutí a zezlátnutí, občas promícháme.
- Do hlubší pánve dáme tři lžíce oleje, zahřejeme, přidáme římský kmín, zázvor, kurkumu, pepř, skořici a garam masalu a nakonec rajčata. Všechno dobře promícháme a necháme na mírném ohni probublávat do zhoustnutí asi patnáct minut.
- Nakonec přidáme rozmražený hrášek a cizrnu, dobře promícháme a přidáme opečený květák a brambory.
- Podáváme ideálně s vařenou rýží, když máte trochu víc času, bude tomu slušet i naan nebo čapky.
