Alou Gobi domů

KačíPraha

Tahle nádhera zažene domů nejednoho Gobiho a bezpečně zahřeje každou prokřehlou duši.

Ingredience:

  • 1 květák (cca 700g)
  • 500 g brambor

Marináda:

  • 100 ml oleje
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru

Omáčka:

  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce čerstvého najemno nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mleté garam masaly
  • 400 ml konzervovaných krájených rajčat
  • 3 hrsti mraženého hrášku
  • 1 sklenice/konzerva cizrny
  • sůl
  • čerstvý koriandr

Postup:

  1. Květák rozebereme na větší růžičky, brambory nakrájíme na středně velké kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  2. V oleji rozmícháme koření do marinády. Uvařený brambor s květákem v ní pěkně vykoupeme a vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme do změknutí a zezlátnutí, občas promícháme.
  3. Do hlubší pánve dáme tři lžíce oleje, zahřejeme, přidáme římský kmín, zázvor, kurkumu, pepř, skořici a garam masalu a nakonec rajčata. Všechno dobře promícháme a necháme na mírném ohni probublávat do zhoustnutí asi patnáct minut.
  4. Nakonec přidáme rozmražený hrášek a cizrnu, dobře promícháme a přidáme opečený květák a brambory.
  5. Podáváme ideálně s vařenou rýží, když máte trochu víc času, bude tomu slušet i naan nebo čapky.
#květák #hrášek #brambory