Kuny (kari) v plný palbě

KačíPraha

Ingredience na 8 porcí:

  • 1 lžíce čerstvého zázvoru nadrobno
  • 2 lžičky / 2 kostky žluté kari pasty + 1 lžička kari koření (nebo 2 lžíce kari koření)
  • 1 lžička mletého semínka koriandru
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 1/2 limetky
  • kokosové mléko à la krém, cca 300 ml
  • bílé tofu (ideálně z mrazáku) / vegan kuřecí kousky
  • zelenina (dle obsahu lednice):
  • 2 větší mrkve na kolečka cca 1 cm široké
  • 5 menších brambor na čtvrtky
  • 1/2 menší brokolice (rozebraná na růžičky)
  • 1/2 menšího květáku (rozebraný na růžičky)
  • 3 hrsti fazolí Edamame (nebo cizrna z plechu)
  • 1/2 větší žluté a 1/2 větší červené papriky na větší čtverečky 2x2 cm
  • na ozdobu čerstvý koriandr a černý sezam

Příprava:

  1. Na oleji 1 min peču zázvor, přidám kari pastu, chilli vločky, koriandr.
  2. Přidám mrkev, zaliji vodou (1-1,5 l), osolím a přidám kůru z 1/2 limety (jen vrchní zelenou část bez bílého, to hořkne).
  3. Po cca 2 min přidám brambory.
  4. Za dalších 5 minut brokolici a květák.
  5. Za dalších 10 minut přidám fazole, papriku, tofu a zaliji kokosovým mlékem.
  6. Provařím na mírném plameni ještě pár minut (do změknutí zeleniny).
  7. Dosolím, přidám šťávu z limety.
  8. Na závěr ozdobím nasekaným čerstvým koriandrem a černým seznamem.
#tofu #brokolice #květák #brambory #paprika #mrkev