Ingredience:
- 1 balení bílého tofu
- olivový olej
- 3 lžíce solamylu
- 1 kokosová smetana
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 2 lžičky garam masala
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 rajčatový protlak / pasta z dm
- vanička cherry rajčat
- 3 lžíce cukru
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup:
- Lze použít předem mražené tofu, necháme povolit, vymačkáme vodu a postupujeme stejně jako s nemraženým bílým tofu. Nakrájíme ho podélně na tři široké pruhy a ty pak natrháme na větší kostky.
- Dáme je do mikrotenovém sáčku s trochou olivového oleje, soli a solamylu a protřepeme, jedině tak si lze při práci se škrobem zachovat důstojnost. Obalené kostky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby, pečeme do zpevnění škrobu na povrchu (až přestanou lepkat. Nepřetáhněte je, nebo vaše čelit zažije hodinu aerobiku s Olgou Šípkovou a budete je žvejkat ještě v příští inkarnaci.)
- Do pánve na olej dáme zázvor, minutu prohřejeme a přidáme koření, na půlky překrájený rajčata, tři lžíce cukru, sůl a rajský protlak, provaříme cca 15 minut. Fajnovky si to rozmixujou, nefajnovky nebudou líný a udělaj to tentokrát taky, protože tahle omáčka musí být jak peřinka z postýlky v Barbie domečku.
- Vrátíme do pánve a zalijeme smetanou, provaříme do zhoustnutí, přidáme citronovou šťávu a upečené kostky tofu.
- Podáváme s vařenou rýže a na talíři ještě posypeme čerstvým koriandrem.
