Indické máslové paneertofu „žijeme len raz“

KačíPraha

Ingredience:

  • 1 balení bílého tofu
  • olivový olej
  • 3 lžíce solamylu
  • 1 kokosová smetana
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 2 lžičky garam masala
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 rajčatový protlak / pasta z dm
  • vanička cherry rajčat
  • 3 lžíce cukru
  • sůl
  • čerstvý koriandr

Postup:

  1. Lze použít předem mražené tofu, necháme povolit, vymačkáme vodu a postupujeme stejně jako s nemraženým bílým tofu. Nakrájíme ho podélně na tři široké pruhy a ty pak natrháme na větší kostky.
  2. Dáme je do mikrotenovém sáčku s trochou olivového oleje, soli a solamylu a protřepeme, jedině tak si lze při práci se škrobem zachovat důstojnost. Obalené kostky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby, pečeme do zpevnění škrobu na povrchu (až přestanou lepkat. Nepřetáhněte je, nebo vaše čelit zažije hodinu aerobiku s Olgou Šípkovou a budete je žvejkat ještě v příští inkarnaci.)
  3. Do pánve na olej dáme zázvor, minutu prohřejeme a přidáme koření, na půlky překrájený rajčata, tři lžíce cukru, sůl a rajský protlak, provaříme cca 15 minut. Fajnovky si to rozmixujou, nefajnovky nebudou líný a udělaj to tentokrát taky, protože tahle omáčka musí být jak peřinka z postýlky v Barbie domečku.
  4. Vrátíme do pánve a zalijeme smetanou, provaříme do zhoustnutí, přidáme citronovou šťávu a upečené kostky tofu.
  5. Podáváme s vařenou rýže a na talíři ještě posypeme čerstvým koriandrem.
#tofu