Když potřebujete dezert, který se vždycky povede a nebude vás stát nervy
Krém
- 3 vanilkové pudinky
- 1 l mléka (nejlepší je ovesné barista, vyhněte se rozhodně chuťově výrazným variantám)
- 8 lžic cukru
- pár kapek rumové tresti
- 1 ovesná smetana ke šlehání OATLY
- 1 vanilkový lusk
- Z litru mléka odlijte trochu do misky, smíchejte v ní tři pudinky, 8 lžic cukru a pár kapek rumové tresti. Zbytek mléka začněte zahřívat na plotýnce, jestli chcete divočit přidejte do něj trochu vanilky a vanilkový pudink s cukrem. Svařte do husta a za občasného míchání nechte úplně zchladnout.
- Zchladlý pudink smíchejte s vyšlehanou smetanou
Sušenky
- Jakékoliv hranaté veganské sušenky typu Bebe cca 400 g (Obyčejné vanilkové mají v Lidlu, balení pro uprchlíky asi tak na padesát plechů. Super jsou taky Gullón Fibre Biscuits z Billy).
- Přejeďte ty hranaté bestie válečkem na nudle třikrát tam a zpět a dvě polévkové lžíce drti dejte na dno sklenice.
Rozvar z hrušek (jablek)
- 5 větších hrušek
- rostlinné máslo
- rumové aroma
- cukr krystal
- jablečný mošt
- skořice
- badyán
- hřebíček
- Vrstvíme do sklenic sušenky, krém. Vychladlé hrušky dáme na vrch sklenice a zaprášíme skořicí.
- Část rozvaru lze rozmixovat na puré, část nechat na kostičky.
