Hruška ve skle

KačíPraha

Když potřebujete dezert, který se vždycky povede a nebude vás stát nervy

Krém

  • 3 vanilkové pudinky
  • 1 l mléka (nejlepší je ovesné barista, vyhněte se rozhodně chuťově výrazným variantám)
  • 8 lžic cukru
  • pár kapek rumové tresti
  • 1 ovesná smetana ke šlehání OATLY
  • 1 vanilkový lusk
  1. Z litru mléka odlijte trochu do misky, smíchejte v ní tři pudinky, 8 lžic cukru a pár kapek rumové tresti. Zbytek mléka začněte zahřívat na plotýnce, jestli chcete divočit přidejte do něj trochu vanilky a vanilkový pudink s cukrem. Svařte do husta a za občasného míchání nechte úplně zchladnout.
  2. Zchladlý pudink smíchejte s vyšlehanou smetanou

Sušenky

  • Jakékoliv hranaté veganské sušenky typu Bebe cca 400 g (Obyčejné vanilkové mají v Lidlu, balení pro uprchlíky asi tak na padesát plechů. Super jsou taky Gullón Fibre Biscuits z Billy).
  1. Přejeďte ty hranaté bestie válečkem na nudle třikrát tam a zpět a dvě polévkové lžíce drti dejte na dno sklenice.

Rozvar z hrušek (jablek)

  • 5 větších hrušek
  • rostlinné máslo
  • rumové aroma
  • cukr krystal
  • jablečný mošt
  • skořice
  • badyán
  • hřebíček
  1. Vrstvíme do sklenic sušenky, krém. Vychladlé hrušky dáme na vrch sklenice a zaprášíme skořicí.
  2. Část rozvaru lze rozmixovat na puré, část nechat na kostičky.
#dezert #hrušky