Legume nudlovka

KačíPraha

Nejlepší polívky na světě se jedí lžící a vidličkou. Tož tak! Zahoďte celaskon, tohle je imunita ve spreji. A špagety v polívce??? JAKO JO! Než začnete zpochybňovat moje duševní zdraví, uvědomte si, že celá Asie jí polívku zásadně s hromadou nudlí… a vědí proč.

Ingredience:

  • 10 růžiček kapusty
  • 1/3 menšího květáku
  • 1/3 menší brokolice
  • 1/2 kedlubny
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 větší petržele
  • 1/2 menší cukety
  • 3 hrsti červené čočky
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • citrón
  • koriandr
  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • 1 lžíce LSD
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • sůl
  • pepř celý
  • nudle / spaghettini

Postup:

  1. Mrkev, petržel, kedluben a cuketu naškrábejte škrabkou nebo na mandolíně podélně na tenoučké pruhy.
  2. Kapustičky překrojte na čtvrtky, brokolici a květák rozeberte na menší růžičky.
  3. Na pánvi rozpusťte lžíci másla a opečte rychle mrkev, petržel a kedluben s trochou cukru.
  4. Dejte stranou, do pánve přidejte lžíci másla, lžičku kurkumy, kmínu, 3 kuličky celého pepře, půl lžičky chilli vloček , kapustičky, brokolici a květák. Promíchejte, opékejte asi minutu, poprašte LSD a pak zalijte vodou nebo vývarem.
  5. Na mírném ohni nechte bublat, přidejte červenou čočku a fazole a vařte asi deset minut.
  6. Do polévky vraťte mrkev, petržel, kedluben a přidejte cuketu.
  7. Vařte už jen minutku dvě a přidejte špenát.
  8. Na závěr přidejte dvě lžíce rostlinné smetany a šťávu z poloviny citronu, dobře promíchejte.
  9. Polévku servírujte s pořádnou dávkou nudlí a čerstvým koriandrem, navrch můžete přidat pár chilli vloček.