Nejlepší polívky na světě se jedí lžící a vidličkou. Tož tak! Zahoďte celaskon, tohle je imunita ve spreji. A špagety v polívce??? JAKO JO! Než začnete zpochybňovat moje duševní zdraví, uvědomte si, že celá Asie jí polívku zásadně s hromadou nudlí… a vědí proč.
Ingredience:
- 10 růžiček kapusty
- 1/3 menšího květáku
- 1/3 menší brokolice
- 1/2 kedlubny
- 1 větší mrkev
- 1/2 větší petržele
- 1/2 menší cukety
- 3 hrsti červené čočky
- 1 plechovka bílých fazolí
- citrón
- koriandr
- 2 lžíce rostlinného másla
- 2 lžíce rostlinné smetany
- 1 lžíce LSD
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli vloček
- sůl
- pepř celý
- nudle / spaghettini
Postup:
- Mrkev, petržel, kedluben a cuketu naškrábejte škrabkou nebo na mandolíně podélně na tenoučké pruhy.
- Kapustičky překrojte na čtvrtky, brokolici a květák rozeberte na menší růžičky.
- Na pánvi rozpusťte lžíci másla a opečte rychle mrkev, petržel a kedluben s trochou cukru.
- Dejte stranou, do pánve přidejte lžíci másla, lžičku kurkumy, kmínu, 3 kuličky celého pepře, půl lžičky chilli vloček , kapustičky, brokolici a květák. Promíchejte, opékejte asi minutu, poprašte LSD a pak zalijte vodou nebo vývarem.
- Na mírném ohni nechte bublat, přidejte červenou čočku a fazole a vařte asi deset minut.
- Do polévky vraťte mrkev, petržel, kedluben a přidejte cuketu.
- Vařte už jen minutku dvě a přidejte špenát.
- Na závěr přidejte dvě lžíce rostlinné smetany a šťávu z poloviny citronu, dobře promíchejte.
- Polévku servírujte s pořádnou dávkou nudlí a čerstvým koriandrem, navrch můžete přidat pár chilli vloček.

