Dýňové pyré s Forkys kousky

KačíPraha

Proteinová nálož pro vyhládlé býložravce

na 4 porce:

  • 3 větší batáty (nebo stejný objem dýně, která v kaši ale není tak dobrá)
  • 3 velké brambory
  • 1/4 celeru (nepřehnat)
  • cizrna v plechovce
  • Forkys kousky nebo Garden Gourmet Veggie nudličky
  • LSD
  • směs 5 koření (Dellmart)
  • semínko koriandru mleté
  • uzená nebo červená paprika (koření)
  • sůl, pepř
  • případně 1 bulva fenyklu

Postup:

  1. Vše nakrájím na větší kousky a vařím v osolené vodě do změknutí a pak rozmixuejem.
  2. Dochutíme další solí, pepřem a LSD. Pro nevegany je dobré použít tunu másla na zjemnění.
  3. Na plech vysypeme okapanou cizrnu z plechovky, pokapeme olivovým olejem, dochutíme směsí "5 Koření", mletým koriandrovým semenem, paprikou solí a pepřem, promícháme a vrzneme do 200°C trouby a pečeme, dokud cizrna nebude křupavá.
  4. V pánvi opečeme Forkys kousky namarinované v sojové omáčce. Dají se použít i Garden Gourmet Veggie nudličky.
  5. Servírujeme s něčím zeleným, například s fenyklem. Byl by na tom dobrej i opečenej a asi by to vystřelil do vesmíru, ale tenhle nápad přišel až pozdě, takže jsme ho nevyzkoušeli.
#batáty #brambory #celer #cizrna #Forkys #Veggie