Proteinová nálož pro vyhládlé býložravce
na 4 porce:
- 3 větší batáty (nebo stejný objem dýně, která v kaši ale není tak dobrá)
- 3 velké brambory
- 1/4 celeru (nepřehnat)
- cizrna v plechovce
- Forkys kousky nebo Garden Gourmet Veggie nudličky
- LSD
- směs 5 koření (Dellmart)
- semínko koriandru mleté
- uzená nebo červená paprika (koření)
- sůl, pepř
- případně 1 bulva fenyklu
Postup:
- Vše nakrájím na větší kousky a vařím v osolené vodě do změknutí a pak rozmixuejem.
- Dochutíme další solí, pepřem a LSD. Pro nevegany je dobré použít tunu másla na zjemnění.
- Na plech vysypeme okapanou cizrnu z plechovky, pokapeme olivovým olejem, dochutíme směsí "5 Koření", mletým koriandrovým semenem, paprikou solí a pepřem, promícháme a vrzneme do 200°C trouby a pečeme, dokud cizrna nebude křupavá.
- V pánvi opečeme Forkys kousky namarinované v sojové omáčce. Dají se použít i Garden Gourmet Veggie nudličky.
- Servírujeme s něčím zeleným, například s fenyklem. Byl by na tom dobrej i opečenej a asi by to vystřelil do vesmíru, ale tenhle nápad přišel až pozdě, takže jsme ho nevyzkoušeli.

