Lečo à la Divočina

MarekPraha

Recept z malešovské Divočiny na extrémně jednoduché a rychlé, ale hlavně vynikající lečo

Ingredience:

  • olivový olej na vaření
  • 4 papriky, raději ty měkčí druhy, ty dlouhé úzké, mohou být červené nebo bílé nebo mix, ale ve výsledku na tom zase tolik nesejde
  • 1 střední cuketa
  • 500 g rajčat
  • 1 uzené tofu (250 g)
  • 2 lžíce lahůdkového sušeného droždí
  • sušené provensálské bylinky nebo čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • rýže

Postup:

  1. Papriky očistíme, nakrájíme na cca 4 cm dlouhé úzké proužky.
  2. Tofu nakrájíme nadrobno.
  3. Cuketu nakrájíme nadrobno, ale na každém kousku musí zůstat slupka, jinak se rozvaří.
  4. Rajčata taky nakrájíme nadrobno, pokud jsou z plechovky, není potřeba krájet.
  5. Na pánvi si rozehřejeme olej a začneme s paprikami. Smažíme asi 3 minuty.
  6. Pak přidáme tofu, na cca minutu.
  7. Pak na další minutu cuketu.
  8. A nakonec rajčata a bylinky a cca 1/4 lžičky soli.
  9. Zaklopíme poklicí a necháme 5 min dusit.
  10. Nakonec zasypeme droždím. Krátce povaříme, dosolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
Servírujeme s rýží. #paprika #rajčata #lečo #cuketa #tofu