Recept z malešovské Divočiny na extrémně jednoduché a rychlé, ale hlavně vynikající lečo
Ingredience:
- olivový olej na vaření
- 4 papriky, raději ty měkčí druhy, ty dlouhé úzké, mohou být červené nebo bílé nebo mix, ale ve výsledku na tom zase tolik nesejde
- 1 střední cuketa
- 500 g rajčat
- 1 uzené tofu (250 g)
- 2 lžíce lahůdkového sušeného droždí
- sušené provensálské bylinky nebo čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
- rýže
Postup:
- Papriky očistíme, nakrájíme na cca 4 cm dlouhé úzké proužky.
- Tofu nakrájíme nadrobno.
- Cuketu nakrájíme nadrobno, ale na každém kousku musí zůstat slupka, jinak se rozvaří.
- Rajčata taky nakrájíme nadrobno, pokud jsou z plechovky, není potřeba krájet.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a začneme s paprikami. Smažíme asi 3 minuty.
- Pak přidáme tofu, na cca minutu.
- Pak na další minutu cuketu.
- A nakonec rajčata a bylinky a cca 1/4 lžičky soli.
- Zaklopíme poklicí a necháme 5 min dusit.
- Nakonec zasypeme droždím. Krátce povaříme, dosolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
