Le(bo)čo z trouby

KačíŘepín

To jsou ty mladý, jsou líný i míchat! I toť! … Ať už zavařujete marmelády a nemáte plotýnku nazbyt, nebo hrajete na schovku se zbytkem rodiny a děláte, že nejste, abyste pak „Co vidíš, Peťulko?“ vytáhli z trouby oběd a nebo jste prostě jenom líný jak vši, lečo z trouby je král kuchařských pohotovostí a letních dní, kdy se vám potí i oči.

Ať vás ani nenapadne škrábat brambory, nejlepší je stejně s rýží. Ingredience:

  • olej na vaření
  • 4 papriky (ideálně kapie)
  • 1 střední cuketa
  • 500 g cherry rajčat (nekrájet, je vedro)
  • 1 uzené tofu (250 g)
  • 2 lžíce lahůdkového sušeného droždí
  • sušené provensálské bylinky nebo čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • rýže
Do zapékací mísy dejte trochu oleje a vyskládejte do ní na větší kousky nakrájené papriky. Zakryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 200 C. Nakrájejte cuketu na širší tenké plátky a přibližně po patnácti minutách ji přidejte k paprice. Osolte, opepřete, případně trochu ocukrujte, jestli z toho nemáte tik v oku, a přidejte provensálské koření. Za malou chvíli přidejte cherry rajčata (nekrájená, vcelku), nechte tu nádheru pomalu péct a jděte si po svých. Nakonec přidejte dvě lžičky LSD, promíchejte a přisypte na drobné kostky nakrájené a na pánvi opečené uzené tofu, vraťte ještě na chvilku do trouby bez alobalu a pak hned podávejte s vařenou rýží. #paprika #lečo #cuketa #tofu #rajčata