Tohle kuře na paprice si necháte zahrát na pohřbu!
Ingredience:
- 3-4 papriky (červené/žluté/oranžové)
- mletá paprika (ideálně maďarská)
- LSD
- veganská smetana na vaření 200ml
- Forkys kuřecí kousky (do omáček a polévek se hodí Forkys nekuře, strukturou a chutí nejlépe připomíná vařené kuře, na smažení a opékání jsou lepší Garden Gourmet kousky). Jestli máte z náhražek kuřete tik v oku, funguje skvěle i varianta s kostkami tofu.
Postup:
- Papriky zakápneme olejem a dáme do rozehřáté trouby, pečeme dokud slupka nezčerná.
- Upečené papriky vyndáme, sloupneme z nich spálenou slupku a dužinu rozmixujeme.
- V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm opečeme kuřecí kousky nebo kostky tofu, poprášíme paprikou, necháme rozpustit v tuku, zaprášíme LSD a trochou mouky pro zahuštění, promícháme, přidáme rozmixované papriky a zalijeme vodou. Pracujeme rychle, aby se paprika opravu jen rozpustila a dlouhým smažením nezhořkla.
- Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut. Po chvíli přidáme také smetanu a necháme omáčku bublat v hrnci.

