A no jo pořád… tohle taky není rychlovka. Na rychlou večeři za dvacet minut to není, ale když má člověk trochu času doma, tak si zelí klidně bublá a moc vás neruší.
Veganský zelí není žádná kostka ve skluzu, použijete olej nebo trochu rostlinného másla a frčíte jako zamlada. Doporučuji si ho jen trochu zahustit, protože málo platný, z tempehu ani sóji moc šťávy ke knedlíku nevymámíte.Ingredience:
- 1 hlávka zelí
- 2 lžičky kmínu
- trocha oleje
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce vinného octa
Postup:
- Nechte rozehřát trochu oleje, přidejte trochu cukru, 2 lžičky kmínu, prohřejte a zasypte nakrouhaným zelím. Přidejte trochu vody (opravdu jen trochu), osolte a nechte vařit, hezky pod pokličkou.
- Když je zelí uvařené doměkka, slijte ho a vodu zachyťte do misky. A modří už vědí, 2 lžíce rostlinného másla, 2 lžíce hladké mouky, hezky opéct dozlatova, zalít vodou ze zelí a nechat 15 - 20 minut bublat na sporáku.
- Nakonec přidejte zelí, dotuňte solí, cukrem a octem a máte hotovo.