Houbovka s bramborovými noky

Jestli máte plný zuby italských smetanových žampiónových omáček s bramborovými noky a jen z představy jak vám bude, až to sníte, se vám mlží brejle. Vykašlete se na výlety do světa, jděte na to od českého lesa a vemte za to jako babička Maruška. Ta by vás hnala se sušenejma rajčatama, chuligáni. V zájmu zachování proteinové rovnováhy doporučuji vedle opéct na kostky nakrájené bílé tofu s trochou černé soli. Noky
  • 200g (špaldové) hladké mouky
  • 500g uvařených brambor, schladlých a najemno nastrouhaných
  • Špetka soli (přidávávm lžičku černé soli)
Promícháme, rozdělíme na válečky, nožem odkrajujeme kousky těsta, ze kterých vykoupíme kuličku a rozplácneme vidličkou, až dostaneme krásný nok. Ve vroucí hojně osolené vodě vaříme 4 - 6 minut, dokud nevyplavou.
  • 3 obrovské žampiony (250 g)
  • 3 lžičky mletého kmínu
  • Olej
  • Lžíce LSD
  • Čtvrt lžičky kurkumy
  • Tři lžičky sójové omáčky
  • Tři lžičky dijonské hořčice maille
  • 2 lžičky octa
  • 1 lžička černé soli
  • Sůl
  • Dvě lžíce hladké mouky / jíška
  • Černý pepř mletý
  • Čerstvý libeček
  • 0,5 l zeleninového vývaru / vody
  • 3 lžíce smetany