Za tuhle směs by Tě v Číně sice pověsili na nejbližší bambus, ale na český vsi se po ní zapráší dřív než řekneš Bai Mei.
na 6 porcí budeš potřebovat:
- 2 balení Garden Gourmet Veggie nudliček (2x160 g) / sójové kostky / tofu kostky
- 1 středně velká cuketa
- 1 velká červená paprika
- 1 velká žlutá paprika
- 1 středně velké bílé zelí
- 2 větší mrkve
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 100 g arašídů (ideálně nesolených / nepražených)
- rýže
- houbová omáčka
- sojová omáčka
- solamyl
- olej
- sůl
Postup:
- Jako první dáme do misky namočit arašídy.
- Mrkve nakrájíme na trochu silnější kolečka. Kolečka na pánvi rychle opečeme na oleji, přidáme trochu soli. Dáme stranou.
- Zelí rozebereme na listy, které poté nožem zbavíme tuhých středových košťálovitých částí. Poté listy nakrájíme na čtverečky. Zelí následně na pánvi osolíme a opečeme na oleji do změknutí. Nakonec přídáme lžíci sojové omáčky, zamícháme a dáme také stranou.
- Řapíky celeru nakrájíme na 0,5 cm kousky.
- Cuketu rozpůlíme a nakrájíme na širší půlměsíčky.
- Papriky zbavíme semínek, nakrájíme na proužky a proužky překrojíme na třetiny.
- Na oleji začneme restovat arašídy, přidáme řapíkatý celer. Po chvíli přidáme papriky a chvíli po nich cuketu. Osolíme dle chutí.
- Do směsi pak vrátíme stranou odložené zelí a mrkev.
- Podle chuti přidáme sójovou omáčku.
- V hrnku rozmícháme lžíci solamylu v trošce vody a směs jí zalijeme. Ve chvíli, kdy škrob zhoustne, je zeleninová směs hotová.
- Nakonec si vedle v pánvi osmažíme veggie nudličky ochucené lžící houbové omáčky. Omáčka je slaná, nudličky tedy není třeba solit.
- Zeleninovou směs a nudličky pak servírujeme s rýží, čínskými hůlkami a tutorialem z Kill Billa.
